Praktijk voor TCG RI-JUE


contact

email : info@ri-jue.com

tel : tel :06 49678969   ( of bij dringende zaken 06 12509198)

Acupunctuur kent verschillende stijlen. De bekendste is de Chinese acupunctuur. Daarnaast zijn er verschillende vormen van reflexzone acupunctuur, segmentale acupunctuur, electro-acupunctuur en auriculo-medicinae. Bovendien bestaan er ook combinaties van de diverse vormen van acupunctuur. Een ding hebben alle vormen met elkaar gemeen: ze zijn erop gericht jou als individu te helpen.

Chinese acupunctuur

De Chinese acupunctuur maakt gebruik van kleine naalden. Deze worden op meerdere plaatsen in het lichaam (acupunctuurpunten) gestoken om energieën in de energiebanen beter te laten stromen. Die energiebanen noemen we in de acupunctuur meridianen. Uit andere landen in het verre oosten zijn soortgelijke vormen van geneeskunst bekend. Deze basis van lichaamsacupunctuur wordt vaak gecombineerd met kruidentherapie of chi gong, een oosterse vorm van lichaamsbeweging.

Reflexzone acupunctuur

Bekende vormen van reflexzone acupunctuur zijn de ooracupunctuur en de voetzoolreflex behandeling. Ook schedel-, neus- en handacupunctuur zijn vormen van reflexzone acupunctuur. Bij deze vormen van acupunctuur wordt gewerkt met de diverse afspiegelingen van ons lichaam op een klein gebiedje, in plaats van volgens het meridiaansysteem. Vaak is hiermee snel effect te bereiken, zonder dat er met naalden wordt gewerkt. Sommige mensen ervaren dit als een voordeel. Reflexzone acupunctuur is in veel gevallen een goed alternatief voor de Chinese acupunctuur.Copyright © 2018. All Rights Reserved.   zie voor de privacy policy het kopje "privacy"